Nieuwe School in Ethiopië

Nieuwe School in Ethiopië

Hasene verricht ook activiteiten op het gebied van onderwijs voor behoeftigen en onderdrukten in verschillende landen; één van deze landen is Ethiopië. In een dorp in de buurt van Asosa, 700 km van de hoofdstad, werd een school gebouwd met 3 klassen en een lerarenkamer. Het basisschoolcomplex “Afedhaonsho” heeft een oppervlakte van 283 m2 en staat op een perceel van 1000 m2.

In januari vond er een feestelijke opening plaats voor de school. Naast de lokale mensen en directeurs waren Mesud Gülbahar (de directeur van Hasene International), Mehmet Yaramis (de directeur van Hasene Nederland) en vrijwilliger Ahmet Alakay aanwezig op de opening van de school.

Mesud Gülbahar: “Het is niet onze eerste keer in Ethiopië. We zijn hier al eerder geweest, en hebben veel hulpcampagnes en projecten georganiseerd.

Ik hoef u het belang van onderwijs niet uit te leggen. We moeten allemaal samenwerken voor onderwijs en opleiding, zodat we iets kunnen doen voor een betere toekomst voor kinderen.

Vooruitgang in een bevolking wordt bereikt door het middel van onderwijs. Investeren in onderwijs zal niet direct vruchten afwerpen, maar op lange termijn zal het effect zeker merkbaar zijn. We moeten ons met grote inspanning aan het onderwijs wijden en onze kinderen met veel geduld en toewijding opvoeden.

Dergelijke opleidingscentra moeten op alle mogelijke manieren worden ondersteund en op elke behoefte inspelen. Ik wil de docenten op voorhand bedanken voor hun inzet. Kinderen zullen het goed doen voor hun toewijding.

Alle ouders moeten zich inzetten voor de opvoeding van hun kinderen, ongeacht jongens of meisjes. Kinderen moeten van onderwijs houden en ervan genieten om naar school te gaan.

Ook wil ik de directeurs en leerlingen van de Nederlandse Ababil- en El Furkan-scholen bedanken voor hun bijdrage aan de bouw van een educatief centrum duizenden kilometers verderop. We zullen onze onderwijsprojecten zonder vertraging voortzetten.”

*: Basisscholen geopend met de steun van Hasene hulpsorganisatie: Ababil en El Furkan scholen

Vond je deze inhoud leuk?
of

Heeft u dit nieuws bekeken?

Doneren
Voor bankgegevens, bezoek deze pagina.
Dank u voor uw steun.

Op pad met Hasene

Ook ik doe mee met goede doelen

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief